Naravoslovni dan 8. razred – Heroj za lajf

Naravoslovni dan v 8. razredu je bil v znamenju pomembnih tem: spolne vzgoje in medvrstniškega nasilja. Šola je gostila predavatelja Jerneja Picelja – mentorja, ki je preko taborov, delavnic in individualnih mentorstev podprl že več kot deset tisoč mladih in odraslih iz cele Slovenije. Sam pravi, da svoje poslanstvo vidi v tem, da ljudi opolnomoči pri odkrivanju osebne svobode in voditeljstva.

V odlični delavnici “Heroj za lajf” so učenci dobili vpogled v različne vidike medvrstniškega nasilja. S tem so ustvarili pomembno podlago za izgradnjo varnega, podpornega okolja v razredu ter spodbudili drug drugega k odgovornemu in empatičnemu ravnanju med sošolci.

Zaključek dneva je bil poln pozitivnih vtisov in zadovoljstva. Učenci so se ne le izjemno zabavali, temveč so tudi pridobili veliko novih znanj in veščin. Sodelovanje v delavnici “Heroj za Lajf” je pripomoglo k temu, da so se bolje razumeli in se naučili pomembnih strategij za reševanje konfliktov ter spodbujanje medsebojnega spoštovanja.

Več informacij: www.zalife.eu

(Visited 40 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost