INFORMACIJA GLEDE ELEKTRONSKEGA PRENOSA PRIJAV KANDIDATOV V POSTOPKU VPISA V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOL. LETO 2021/22

Devetošolci, ki naslednje šolsko leto nadaljujete izobraževanje v srednji šoli, morate svojo prijavnico za vpis v srednjo šolo oddati do 2. aprila 2021. To smo v mesecu marcu že uredili.

Objava številčnega stanja prijav bo na spletni strani ministrstva 8. aprila 2021. Kot je določeno z razpisom in rokovnikom pa imajo kandidati možnost, da do 22. aprila 2021 (do 14. ure) svojo prijavo prenesejo v drug izobraževalni program ali na drugo srednjo šolo.

Običajno je postopek prenosa prijavnice potekal tako, da je kandidat svojo prijavnico na prvotno izbrani srednji šoli osebno dvignil in jo odnesel na drugo šolo. Zaradi epidemiološke situacije v državi pa bo letos ta prenos potekal elektronsko. Kandidati, ki bodo želeli svojo prijavo prenesti na drugo šolo ali na drug program, bodo to lahko uredili preko elektronske pošte, in sicer tako, da bodo na elektronski naslov svetovalnega delavca prvotno izbrane srednje šole poslali skenirano ali fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri zaprosijo, da svetovalni delavec v njihovem imenu posreduje prijavnico na drugo šolo.

Na naslednji povezavi nadete obrazec za prenos prijave in elektronske naslove svetovalnih delavcev: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Učenci, ki boste potrebovali pomoč pri prenosu prijave, se lahko obrnete name. Alma Čas, svetovalna delavka

(Visited 85 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost