Med počitnicami smo bili aktivni

Letošnje aktivne zimske počitnice, ki so potekale od 26. 2. do 1. 3. 2024, so bile, kakor vsako leto doslej, zelo pestre, saj so lahko učenci izbirali med kar 19-imi ponujenimi dejavnostmi.

Ponedeljek je potekal v duhu ustvarjalnosti. Učenci 1. triade so izdelovali zmaje, nakar so jih v šolskem parku še preizkusili v letenju. Učenci 2. triade so v okviru Tehniške delavnice izdelali vsak svoj magnetek ter lopar za namizni tenis. Da le-teh niso izdelali zaman, so kasneje odigrali še nekaj partij namiznega tenisa.

Torek je bil v znamenju družabnih iger in peke. Hodniki so zadišali po sveže pečenih vanilijevih rogljičkih, otroci pa so se med drugim zabavali in kratkočasili s podiranjem kegljev, z igranjem Črnega Petra, Twisterja in še česa. Starejši učenci so tudi v torek ustvarjali iz lesa, tokrat so izdelali ladjico, ki so jo nato tudi preizkusili v plovnosti.

Sreda je bila pravljično obarvana. Otroci 1. triade so najprej prisluhnili pravljici Zvezdica Zaspanka, nato pa je vsak izdelal še svojo zvezdico. V kuharski delavnici smo ta dan pekli eno izmed najbolj priljubljenih jedi, pico. Vsak je naredil svojo, tako da lačni ta dan vsekakor nismo zapustili šole.

V četrtek smo se preizkusili v šivanju. Izpod rok učencev so nastali zelo lepi pojštrčki samorogov, ptic in muc, ki so si jih učenci lahko odnesli domov. Po šivanju smo druženje nadaljevali z igrami z žogo.

V petek nam je zagodilo vreme, zato smo namesto načrtovanega pohoda na Piramido dopoldne preživeli v telovadnici. Najprej smo za ogrevanje “zagnali” kolesa v naši avli, nato pa v telovadnici igrali badminton, nogomet, košarko, igro Med dvema ognjema in še kaj. Kljub temu, da nam je vreme ponagajalo, je bilo druženje prijetno.

Teden aktivnih zimskih počitnic nam je vsem zelo hitro minil. Bil je v znamenju smeha, veselja, ustvarjalnosti in pozitivne energije.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost