UČENCI USPEŠNI NA TEKMOVANJU IZ ZNANJA ANGLEŠKEGA JEZIKA

Tudi v letošnjem šolskem letu so se učenci naše šole udeležili tekmovanja iz znanja angleškega jezika, od koder so se vrnili tudi z najžlahtnejšimi priznanji. Učenci 6. razreda so se pripravljali pod mentorstvom učiteljice Jasmine Zečević, učenci 8. in 9. razreda pa pod mentorstvom Jureta Petića. V zadnjih dveh letih je za razliko od prejšnjih let tekmovanje v 8. in 9. razredu potekalo le na dveh nivojih, šolskem in državnem. Na šolskem tekmovanju je letos v Sloveniji sodelovalo v vsakem razredu več tisoč učencev in sicer 2.870 v 6. razredu, 5.040 učencev v 8. razredu in 4.841 učencev v 9. razredu. Na tej stopnji so učenci Vid Varšnik (6. a), Aleksej Partaloski (6. a), Leo Vojvodić (8. a) in Mateo Krepek (9. b) kot najuspešnejši predstavniki naše šole osvojili bronasto priznanje.

Na podlagi odličnega rezultata so se Vid Varšnik, Aleksej Partaloski in Mateo Krepek uvrstili na državno raven tekmovanja.

Na državno tekmovanje za 6. razred, ki je bilo organizirano 19. 3. 2024, se je uvrstilo 408 tekmovalcev. Aleksej Partaloski je uspel doseči srebrno priznanje.

V 9. razredu pa se je med 234 najboljših učencev iz celotne države, ki so se pomerili na državnem tekmovanju, izvedenem 3. 4. 2024, uvrstil Mateo Krepek. Z objavo uradnih rezultatov lahko potrdimo, da je Mateo Krepek dosegel 13. rezultat v Sloveniji in se tako uvrstil med 47 učencev, ki so prejeli zlato priznanje in tako še nadgradil lanski uspeh, ko je v 8. razredu prejel srebrno priznanje. Priznanja so le potrditev, da sta konstantno delo in odgovoren odnos osnova za uspeh.

Iskrene čestitke prejemnikom priznanj in mentorjema.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost