TEDEN PISANJA Z ROKO 2024

Naša šola je v Tednu pisanja z roko sodelovala četrtič. Na naši šoli je približno 270 učencev, od tega jih je v tem projektu sodelovalo 180.

Naša šola je multikulturna šola. Več kot polovici učencev slovenščina ni materni jezik. Zato je še kako pomembno, da učencem slovenščino približamo, da se jo naučijo govoriti in pisati. Učence skozi vso šolsko leto spodbujamo k čitljivi pisavi, lepo urejenim zvezkom pri vseh predmetih, spodbujamo k pisanju voščilnic, razglednic in pisem, ki jih zaradi vse tehnike, ki nam je na voljo,  vedno manj pišemo.

V mesecu decembru vsako leto pišemo voščilnice, ki so namenjene starejšim, ki bivajo v domovih in centrih za starejše. Ob koncu šolskega leta v vsakem razredu izberemo učenko in učenca, ki imata najbolj urejene zvezke. Urejene zvezke razstavimo v šolski avli.

Moto 9. Tedna pisanja z roko je  bil »Zapis časa o nas«. Z učenci smo v tem tednu razmišljali o tem, kdo sploh so in kaj si v življenju želijo doseči. Vsa svoja razmišljanja so zapisali v skupen, razredni zvezek, oziroma razredno spominsko knjigo. Tako je v vsakem razredu, od 4. do 9., nastal zvezek zapisov učencev. Te zvezke in zapise v njih, bodo učenci ponovno prebrali, ko bodo na koncu osnovnošolskega izobraževanja, v 9. razredu.

Četrtošolci so na a4 papir zapisali svoja mišljenja, razmišljanja, o sebi, v trenutnem obdobju. Učiteljica je liste zbrala in jih spela skupaj v zvezek. Zvezke in njihove zapise bodo ponovno prebrali v 9. razredu.

5. a razred je v skupen zvezek zapisal svoja razmišljanja o sebi. Narisali so tudi svoje najljubše predmete, živali, hrano, ipd. Prilepili so lahko tudi svojo fotografijo. Zvezek bo ostal v šoli do njihovega 9. razreda.

Tudi v 5. b razredu so v skupen zvezek zapisovali svoje misli o sebi. Zvezek bodo ponovno prebrali v 9. razredu.

Na predmetni stopnji so učenci, od 6. do 9. razreda, pri pouku slovenskega jezika ustvarjali na temo »Zapis časa o nas«. Tudi na predmetni stopnji so nastali spominski zvezki.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost