TEDEN OTROKA

Spoštovani starši,

otroci so »kul«. So tako kul, da imajo kar svoj teden. Zato so imeli vaši otroci pravico, preživeti ta teden v šoli še posebej lepo, in vsi smo se potrudili, da je tako tudi bilo.

 

V torek, sredo in četrtek so lahko otroci prinesli v šolo svoje igrače. Skrajšali smo učne ure in podaljšali igralni odmor, da so imeli učenci več časa za prosto igro v učilnici in šolskem parku.

Povabili smo tudi Vas, spoštovani starši, da ste popestrili te dneve s predstavitvijo svojega poklica oziroma dela. V torek nas je obiskal Mašin oče, gospod Markota, po poklicu zdravnik. V kratki, a zanimivi predstavitvi smo izvedeli, kako prepoznati zastoj srca in pomagati v tem primeru. Ritem Golice smo si zagotovo zapomnili vsi. Že naslednji dan sta nam dan polepšala dva starša. Evin ati, gospod Logar, nam je predstavil kar dva instrumenta, in sicer klarinet in saksofon, ter nas z igranjem nanju zelo zabaval, hkrati pa nas naučil nekaj o teh glasbilih. Kasneje nam je Ninina mama, gospa Golob Jančič, predstavila poklic pediatrinje – naših učencev nikoli več ne bo strah zdravnikov. V četrtek pa nas je presenetil še oče od Anastasie, gospod Germ,ki je po poklicu reševalec na motorju. Pripeljal se je na motorju ob zvokih sirene v popolni reševalski opremi. Pokazal nam je, kaj vse se skriva v torbah na motorju, na katerega je nekaj učencev smelo celo sesti.

V četrtek smo za učence pripravili kostanjev piknik v dopoldanskem času. Na sladkanje s kostanji smo povabili tudi otroke iz bližnjega vrtca. Skupaj smo peli, plesali in se igrali.

Teden smo zaključili z naravoslovnim dnevom. Z mestnim avtobusom smo se odpeljali pod Pohorje, kjer smo spoznavali gozd. Veliko novega smo se naučili in zavzeto iskali liste, plodove ter poskusili še žir.

              

ZAHVALA

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so prišli predstavit svoj poklic. Prav tako se zahvaljujemo tudi staršem, ki so ponudili sodelovanje, a žal tokrat niso prišli na vrsto.

 

Več fotografij si oglejte v galeriji.

 

Lep jesenski pozdrav

 

Maribor, 14. 10. 2018                                                                            Učiteljice 1. VIO

(Visited 40 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost