Uspehi učencev 2006/2007

TEKMOVANJA IZ ZNANJA

Učenci so se udeleževali tekmovanj v znanju po koledarju, ki ga je pripravil Zavod za šolstvo RS. Na šoli smo organizirali državno tekmovanje iz biologije in angleščine.  Učenci so tekmovali v znanju iz posameznih predmetov (slo, mat, fiz, bio, kem, zgo, geo), Vesele šole, logike ter osvojili 8 srebrnih priznanj in 2 zlati. Kot vsako leto so se učenci tudi letos v velikem številu udeležili šolskega tekmovanja iz znanja matematike “KENGURU”, za bronasta Vegova priznanja. Tekmovalo je 116 učencev in podeljenih je bilo 41 priznanj. Na področno tekmovanje se je uvrstilo 5 tekmovalcev in ALJAŽ HERIČKO, ROK ZADRAVEC IN MATJAŽ DROFENIK so prejeli Srebrno Vegova priznanje. ALJAŽ HERIČKO se je uvrstil še na državno tekmovanje, kjer je z vsemi možnimi točkami dosegel prvo mesto in prejel zlato Vegovo priznanje

Predmet Bronasto priznanje Srebrno priznanje Zlato priznanje
TJA 2 1 0
KEM 4 0 0
BIO 2 0 0
MAT 41 3 1
FIZ 2 1 0
GEO 3 0 0
SLO 3 0 0
TJN 1 0 0
ZGO 1 0 0
ZGO KVIZ 3 2 0
LOGIKA 0 0 1
VESELA ŠOLA 11 1 0
SKUPAJ 73 8 2

TEKMOVANJA NA ŠPORTNEM PODROČJU

Učenci so se udeleževali tudi športnih tekmovanj (najuspešnejši so bili v rokometu, judu, smučanju, plesu). Na naštetih področjih so dosegali dobre rezultate.   Na športnem področju so naši učenci sodelovali na občinskih tekmovanjih v odbojki in odbojki na mivki, rokometu, atletiki in smučanju, kjer je dosegel GIANLUCA HOLDEJAN 4. mesto. V judu je NERMIN DEDIČ zmagal na regijskem tekmovanju in bil na državnem prvenstvu tretji.

  Občinsko Regijsko Državno
Rokomet 2. 4. /
Ples / 6. in 17. /
Judo 3. / 3.
Smučanje 4. / 4.

MNOŽIČNE DEJAVNOSTI

Množično so tekmovali za bralne značke in osvojili priznanja

  • Prežihova bralna značka –  130 učencev
  • Nemška bralna značka – 23 učencev

Vse učence naše šole je ob zaključku bralne značke obiskal  Jure Ivanušič.

Športne množične dejavnosti, ki smo jih izvedli

  • športna značka Zlati sonček
  • Krpan

LIKOVNI NATEČAJI

 

Učenci so sodelovali na slikarski koloniji v Limbušu in kiparski koloniji v Malečniku. Sodelovali so na številnih natečajih. Prejeli smo nagradi za likovne izdelke na natečajih Naravne nesreče in Poplave ter nagrado za fotografijo v Slovenj Gradcu. Likovna dela naših učencev so bila razstavljena na osnovni šoli Bratov Polančič, na Cici umetnijah, v Mestni občini Maribor, na Grajskem trgu in v Slovenj Gradcu. Sodelovali smo pri izdelavi lampionov, ki so krasili naše mesto.

OSTALI DOSEŽKI NAŠIH UČENCEV

  1. V tem šolskem letu so učenci 3. razreda zmagali na tekmovanju za čiste zobe ob zdravi prehrani osnovnih šol v Sloveniji.

  1. V letošnjem šolskem letu so se naši učenci z mentorico Barbaro Ditrih udeležili projekta Mladi za napredek Maribora  z raziskovalno nalogo Vpliv medijev na poučevanje nemščine. Osvojili so drugo mesto.
  2. V okviru mednarodnega projekta Avstrijske zveze učiteljev kemije so učenci z mentorico Polonco Sabolek izdelali raziskovalno nalogo Embalaža ni odpadek.
(Visited 262 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost