Projekt, Slovenija – šege in navade, je uspel!

V petek, 28. septembra, so učenci od 1. do 9. razreda na strokovnih ekskurzijah spoznali nove slovenske kraje ter pustne šege in navade, ki so za te kraje značilne. V zanimivi uvodni predstavitvi, v soboto, 29. septembra, je strokovno razlago o pustnih šegah in navadah podala mag. Adela Pukl iz etnološkega muzeja  Ljubljana. Predstavitev so popestrili Butalec, Škoromat in največje presenečenje za otroke, dva Kurenta.

V soboto in v ponedeljek so učenci z učitelji  ustvarjali svoje maske, plesali na ljudsko glasbo ter slikali panjske končnice, izdelovali plakate ter pekli potico in krofe.

Projekt smo zaključili s predstavitvijo dela po triadah in  bilo kaj videti. Prva triada je predstavila ljudske plese, slike kurentov, ki so jih narisali učenci, ter maske kurentov, ki jih bodo do pusta še dokončali. Druga triada se je predstavila z odličnimi maskami Laufarjev, ki bodo atrakcija na pustnem sprevodu. Tudi tretja triada je imela kaj pokazati. Plakati, maske in čudovita pesem so preplavili telovadnico, kjer se je prireditev zaključila z dramatizacijo Butalcev.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Hvala vsem za sodelovanje.

Vodja projekta : Rado Šumer

(Visited 132 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost