ŠTUDIJSKI OBISKI UČITELJEV IZ TUJINE

ŠTUDIJSKI OBISKI UČITELJEV IZ TUJINE

Naša šola uspešno deluje in izmenjuje svoje znanje (tudi mednarodno) v dveh projektih: Izzivi medkulturnega sobivanja in Erasmus + KA101: Po znanje čez prag. V teh projektih pridobivamo nova znanja, delimo svoje izkušnje in primere dobrih praks ter hkrati sodelujemo z ostalimi projekti in programi.

V sredo, 21. 2. 2018, je našo šolo obiskalo 18 učiteljev iz Hrvaške, Italije, Grčije, Finske, Nizozemske, Irske in Litve. Seznanili so se s slovenskim šolskim izobraževalnim sistemom, kako je organiziran pouk na osnovnih šolah, s projekti na naši šoli in še posebej  s programom Soočanje z izzivi medkulturnega sobivanja. Po ogledu šole smo jih peljali na ogled naše partnerske šole Srednje šole za prehrano in živilstvo Maribor.

 

V sredo, 9. 5. 2018, pa je našo šolo obiskalo 10 turških učiteljev. Tudi njih smo seznanili s slovenskim šolskim izobraževalnim sistemom, kako je organiziran pouk na osnovnih šolah, s projekti na naši šoli in še posebej s projektom Erasmus + KA101: Po znanje čez prag ter s  programom Soočanje z izzivi medkulturnega sobivanja. Pripravili smo jim tudi kratko usposabljanje s konkretnim delom v razredu: prilagajanje pouka učencem priseljencem.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost