Obisk iz Anglije

Učiteljica Petra Rozman je kot članica projekta Erazmus+ KA 101 (Projekti učne mobilnosti posameznikov na področju šolskega izobraževanja), Po znanje čez prag, izvedla medkulturno aktivnost. V šolo je povabila svoja nečaka iz Anglije. V torek, 10. 4. 2018, sta obiskala prvi razred. Emilija je stara 7 let in obiskuje 2. razred osnovne šole, njen petletni brat  Jaydon pa obiskuje malo šolo. Oblečena sta bila v šolske uniforme ter nam povedala, da brez uniform ne smejo v šolo. Uniforma je sestavljena iz temnih hlač ali krila, bele srajčke, kravate in jopice ali puloverja. Šole v Angliji se med seboj razlikujejo po barvi puloverja ali jopice in kravate. Njuna uniforma je vijolično-rumene barve. »To so barve Maribora,« so navdušeno povedali učenci prvega razreda. Emilija je še dodala, da morajo deklice imeti spete lase.

Naši učenci so ju sprejeli s pesmico Bingo. Jaydon je bil zelo zgovoren in je bil pripravljen odgovoriti na vsa vprašanja učencev. Zanimalo jih je, s čim sta prišla v Slovenijo, zakaj sta v Mariboru, katera je njuna najljubša barva, ali imata živali. Skupaj so preživeli eno šolsko uro.

Ob odhodu sta povedala, da jima je bilo na naši šoli všeč, saj je drugačna kot pri njih. Najbolj sta se čudila, da v razredih nimamo preproge. Upamo, da nas ob naslednjem obisku v Mariboru ponovno prideta obiskat.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost