PROJEKT MARIBOR – 3. DAN

 Zadnji dan projekta so si učenci od 1. do 3. razreda najprej ogledali dokumentarni film o Mariboru nekoč, nato pa dve uri likovno ustvarjali. Naredili so »maketo« Maribora  iz embalažnih škatlic in jo razstavili v avli šole, kjer bo tudi na ogled plakat z  nekaj fotografijami. Vsak dan so počeli veliko zanimivih stvari, ob katerih so se o mestu Maribor marsikaj naučili. V veliko pomoč pa so bili tudi škratu Mariborku.

Četrto in petošolci so projekt Maribor zaključili v Mestnem parku s ponovitvijo in utrjevanjem znanja, ki so ga o Mariboru usvajali v dveh dneh. Znanje so preverili z zabavnim kvizom.

Učenci 6. in 7. razreda so se podali proti Mariborskemu otoku. Najprej so se ustavili v Koblarjevem zalivu, kjer so spoznavali vodne športe in se seznanili s plavalnimi tehnikami. Na Mariborskem otoku pa so raziskovali gozd. Sledile so igre z žogo in frizbijem.

Učenci 8. in 9. razreda so se na svojem pohodu najprej ustavili v Pekarni, kjer so si ogledali bukvarno Ciproš, nato so pot nadaljevali do Betnavskega gozda, kjer so se orientirali v prostoru v nemškem jeziku in se športno udejstvovali na trim stezi. Naslednja njihova postojanka je bil dvorec Betnava, kjer so se seznanili z zgodovino Mariborske škofije. Na poti so se ustavili pri spomeniku NOB na Ledini, podrobneje spoznali pomen železničarske kolonije ter prvo nižjo glasbeno šolo.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost