Subvencioniranje šolske prehrane

Pri subvencioniranju šolske malice in kosila se upošteva uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Tako se bo ustrezno znižala višina zneska na položnici za plačilo malice in kosila. Če ima družina na dan 1. 9. 2017 veljavno odločbo o otroškem dodatku, vloge za subvencijo malice in kosila ni potrebno oddajati. V primeru, da nimate veljavne odločbe o otroškem dodatku, vlogo oddate na Centru za socialno delo.

V šolskem letu 2017/2018 so do polne subvencije za malico oziroma do v celoti brezplačne malice upravičeni  učenci iz družin, v katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v RS.

Do subvencije za kosilo v višini cene kosila so upravičeni učenci iz družin, v katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v RS.
(Visited 38 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost