OTVORITEV RAZSTAVE UČENKE SARE STOPORKO VIDOVIČ

Znan likovni umetnik Picasso je nekoč zapisal: »Jaz iščem le eno, da bi izrazil tisto, kar hočem, ne iščem novih oblik, temveč jih najdem, kajti umetnost je moč.«

Veseli nas, da je v umetnosti našla svojo pot in moč tudi naša učenka 9. razreda, Sara Stoporko Vidovič, mlada likovna umetnica, ki ljubi umetnost že od otroštva, še posebej pa se je svetu umetnosti posvetila v času, ko smo bili primorani biti doma zaradi pandemije korona virusa.

Mlada umetnica najraje riše pokrajine, stavbe in naravo, obožuje risanje na platno z akrilnimi in oljnimi barvami, uporablja pa tudi druge slikarske tehnike.

Da, namen umetnosti je, da izpira vsakodnevni prah z naših duš, lahko bi rekli, da umetnik zna slikati svoje sanje. Mlada umetnica Sara je pred časom porisala, opremila stene mariborskega hostla in naj vas kdaj pot zanese tja, da si še tam ogledamo njene umetnine.

Umetnici Sari čestitamo ob njeni prvi likovni razstavi. Naj jo njen notranji kompas vedno nezmotljivo usmerja k izpolnitvi ustvarjalnih sanj. Ustvarjaj, sanjaj, zlasti pa – ljubi življenje.

Zapisala Tanja Iršič

(Visited 98 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost