Dnevnik šole v naravi učencev 5. in 7. razreda

Petek, 25. 5. 2018

Zadnji dan smo se peš odpravili na Rudnico. Uživali smo v lepem razgledu na Bohinjsko dolino in okoliške gore.

GALERIJA SLIK

Na poti nazaj proti domu smo se ohladili s sladoledom.  Po kosilu smo se z avtobusom in vlakom vrnili v naš Maribor. Pred odhodom na vlak smo si kupili nove zaloge sladkih in slanih prigrizkov, saj smo jih pogrešali že od srede. Prihod v Maribor nas je zelo razveselil, ker smo pogrešali svoje bližnje. V Bohinju smo se imeli zelo lepo, a doma je najlepše.

Učenci 5. a  in 7. a razreda

_________________________________________________________________

Četrtek, 24. 5. 2018

Danes nam je uspel precejšen podvig! Preberite več v nadaljevanju …

V Ribčevem Lazu smo plezali po steni ogromnega kamna, ki ga je ledenik prinesel v dolino. Dekleta so bila pogumnejša od fantov. Ciljno točko so z lahkoto dosegli: Anja, Eldar, Iva, Kaja, Saša in učiteljica Mojca. Vsa pohvala učencem za odlično plezanje! Popoldan smo raziskovali vodo v Bohinjskem jezeru; analizirali smo prisotnost nitratov, fosfatov, pH vode, trdoto vode, prisotnost kovin, prosojnost vode, prisotnost drobnih živali in ugotavljanje po določevalnih ključih, katere živali so to itd. Ugotovili smo, da je voda izjemno čista in primerna za kopanje, le temperatura vode je okoli 17°C. Aktivnosti smo izvajali na obrežju jezera in z velikim kanujem na jezeru. Zvečer pa smo spoznali različne cirkuške veščine in se preizkusili v njih, pri tem sta nam učenca iz OŠ Fara igrala na diatonični harmoniki. Uživali smo.

Učenci 5. a razreda

 

Danes smo najprej veslali s kanuji in vzeli vzorce vode iz Bohinjskega jezera. Zapisovali smo izmerjene podatke. Popoldan smo šli plezat v Ribčev Laz. Vsi smo se trudili plezati po svojih zmožnostih. Trije učenci so dosegli najvišjo točko; oba Blaža in Kaj. Bravo naši! Zvečer smo spoznali različne cirkuške veščine in jih sami tudi preizkusili. Učenca iz OŠ Fara pa sta med tem ves čas igrala na harmoniki. Bilo je zabavno.

Učenci 7. a razreda

 

__________________________________________________________________

Sreda, 23. 5. 2018

Dopoldan smo se odpravili v Korita Mostnice.

 

Šli smo skozi Staro Fužino, navzgor po gozdnih poteh proti dolini Voje. Mostnico smo prečkali čez Hudičev most (http://www2.bohinj.si/si/atrakcije/hudicev_most) in se ustavili pri skali, ki spominja na slončka. Tam smo malicali, nato smo se vrnili nazaj v dom. Obdajala nas je lepa narava, kristalno čista voda in preoblikovane skale. Pohod nas je dobro izčrpal, a smo kljub temu nabrali moči za kanuizem v popoldanskem času. Veslanje v kanujih je bilo zelo zanimivo. Nekateri smo veslanje odlično obvladali, nekateri pa so imeli nekaj težav, a smo se kljub vsemu zelo zabavali in se nasmejali. Danes smo polni lepih vtisov in tudi že zelo utrujeni. Po večerji na predavanju o pestrosti gorskega sveta bi nekateri že raje ležali v postelji.

Učenci 5. a razreda 

 

Danes smo kolesarili. Proga ni bila prezahtevna, a je vendarle nekaterim pozročala težave. Vsi smo se srečno vrnili v dom, kjer nas je popoldne čakalo tekmovanje v lokostrelstvu. Nekatere puščice so zletele v sredino, nekatere pa mimo tarč. Presenetljiva zmagovalka je bila Belkize Abdula. 

Učenci 7. a razreda

____________________________________________________________________

Torek, 22. 5. 2018

Po bujenju smo imeli jutranjo telovadbo na prostem.

Po zajtrku smo se učenci 5. a razreda učili osnove nordijske hoje, nato smo se sprehodili ob jezeru. Zaradi dežja smo skrajšali pot in se predčasno vrnili v dom, kjer smo se sprostili ob zabavnem kvizu. Izvedeli smo, da ob pravilni tehniki nordijske hoje uporabljamo kar okoli 90 % mišic, medtem ko pri običajni hoji koristimo le 30 do 40 % mišic.

 

Dopoldan smo si učenci 7. a razreda kljub dežju ogledali planšarski muzej, ki se nahaja v Stari Fužini. Ob vodenju po muzejski zbirki smo spoznali življenje planšarjev v preteklosti, način dela in njihove izdelke. Bilo je zanimivo.

Po kosilu smo se ločeno učenci 5. in 7. razreda učili o orientaciji in kako pravilno uporabljati kompas, nato smo se odpravili na orientacijski pohod. Po pisnih navodilih smo se orientirali v gozdu in skupaj reševali naloge ter iskali oznake na poteh. Ob nadzoru učiteljev smo se varno vrnili nazaj v dom. Po večerji smo umetnostno ustvarjali z das maso in se igrali Activity.

Učenci 5. in 7. razreda
_____________________________________________________________________
Šola v naravi v Bohinju, ponedeljek, 21.5.2018
 
Danes smo se sprehodili ob Blejskem jezeru proti slapu Savici. Prečkali smo kristalno čisto Savico in se ob lepem razgledu na jezero in okoliške gore naužili sončnih žarkov in lepot pokrajine. Na poti smo spoznavali geografske značilnosti Bohinja. Po večerji pa smo se odpravili na večerni sprehod v Ribčev Laz, ker smo se posladkali s sladoledom.
 

Učenci 5. in 7. razreda

(Visited 73 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost