Vetrnice za mir

Spet je prišel september in dan, 21. 9, mednarodni dan miru. Tako kot že vrsto let smo tudi letos z vetrnicami počastili ta dan in skupaj z mariborski osnovnošolci sedmih osnovnih šol na Rožnem griču v mariborskem Mestnem parku poskrbeli za prav lepo gesto. Z združenimi močmi smo  v šoli ustvarili vetrnice, jih slikovito poslikali in posadili po celotnem griču mestnega parka in s  tem  opomnili na zavedanje, kako pomembno je v sebi vzgajati človeške vrednote.

Gre za umetniški projekt, s katerim sta leta 2005 pričela učitelja likovnega pouka na Floridi. V prvem letu so predstavljali vetrnice na več kot 1325 lokacijah. Po vsem svetu se je vrtelo okrog pol milijona vetrnic. V letu 2010, se je to število povečalo na več kot 3,5 milijona vetrnic na 3500 lokacijah v Združenih državah Amerike, v Aziji, Evropi, Avstraliji, Kanadi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Južni Ameriki.

Letos so pri izdelovanju vetrnic sodelovali učenci 2. in 6. razreda, prireditve v mestnem parku pa so se udeležili učenci 2. razreda.

(Visited 185 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost