PONOSNI NA MLADE RAZISKOVALCE

Ponosni smo na naše raziskovalce in njihove mentorje! V ponedeljek, 20. 5. 2024, je v Murski Soboti potekalo 58. državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2024. Pohvalimo se lahko s tremi bronastimi, dvema srebrnima in zlatim priznanjem.

Bronasti sta bili dve raziskovalni nalogi. Nina Jančič je pod mentorstvom Nine Zemljak napisala raziskovalno nalogo Ali veš kaj poslušaš. Nejc in Matevž Marhold sta pod mentorstvom Bojane Cingerli napisala raziskovalno nalogo Ali je bilo orožje krivo za italijanski poraz na soški fronti. Bronasto priznanje je prejel tudi inovacijski predlog z naslovom Začetni slovenščine Julingo, ki sta ga pod mentorstvom Blanke Kovačec pripravili učenki Julija Gec in Julija Gerlič.

Inovacijski predlog Minotavrov labirint Tevža Grma Šosteriča in Jakoba Jaše Ključevška, ki je nastal pod mentorstvom Kaje Hercog, je prejel srebrno priznanje. Prav tako je srebrno priznanje prejela raziskovalna naloga Julije Gec in Julije Gerlič: Varuhi narave ali krvosesi z bremenom – razumevanje vloge, pomena in morebitnih posledic iztrebljanja komarjev, ki je nastala pod mentorstvom Polonce Sabolek.

Zlato priznanje je prejela raziskovalna naloga Blaža Gregorna Ali je volk res hudoben in lisica res zvita, ki je nastala pod mentorstvom Bojane Cingerli in Blanke Kovačec.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost