SPREMEMBA MERIL ZA IZBIRO KANDIDATOV V PRIMERU OMEJITVE VPISA V SŠ

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je izdala sklep, s katerim se spreminjajo merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednješolske izobraževalne programe za šolsko leto 2021/22.

Še vedno velja, da se kandidati izbirajo na podlagi razvrstitve z uporabo točk iz zaključnih ocen obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole.

Za vpis v šolskem letu 2021/22 pa ne velja, da se v primeru razvrstitve več kandidatov z istim številom točk iz ocen na spodnji meji, med njimi opravi izbira na podlagi točk, doseženih na nacionalnem preverjanju znanja iz slovenščine in matematike. Dosežki na nacionalnem preverjanju znanja se letos ne bodo upoštevali pri vpisu v srednje šole. V primeru, če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk iz ocen vseh obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole, se pri vpisu v šol. letu 2021/22 med njimi opravi izbira na podlagi uporabe seštevka točk, pridobljenih iz zaključnih ocen 7., 8. in 9. razreda pri predmetu slovenščina, matematika in prvi tuji jezik (angleščina). Z učnim uspehom pri teh predmetih lahko kandidat dobi največ 45 točk.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost