ODLIČNI USPEHI MLADIH RAZISKOVALCEV

V torek, 4. aprila 2023, se je z razglasitvijo rezultatov končal natečaj Mladi za napredek Maribora 2023.

Učenci naše šole so sodelovali s petimi raziskovalnimi nalogami in dvema inovacijskima predlogoma ter dosegli izvrstne rezultate.

Inovacijski predlog z naslovom SLO-BAS – pomoč učencem priseljencem ob vključitvi v novo okolje avtoric Tine Bajić, Lamije Ljubijankić in Edonise Qunaj pod mentorstvom Kaje Hercog je dosegel zlato priznanje.

Raziskovalna naloga Uporaba angleških kletvic med učenci 3. triade osnovnih šol avtorice Naje Podpečan pod mentorstvom Nine Zemljak je dosegla zlato priznanje.

Srebrno priznanje sta za inovacijski predlog Soba pobega z mamko Bršljanko dosegli Julija Gec in Julija Gerlič pod mentorstvom Blanke Kovačec.

Odlično sta se odrezala tudi Matevž Marhold in Meteo Krepek pod mentorstvom Ervina Potnika, saj sta osvojila bronasto priznanje za raziskovalno nalogo Izkoristek vodne turbine glede na obliko lopatic.

Vse štiri naloge so se uvrstile na državno tekmovanje.

Raziskovalna naloga Odriv v neznano avtoric Julije Gec in Julije Gerlič pod mentorstvom Jasne Bedjanič je dosegla srebrno priznanje.

Bronasto priznanje je dobila Naja Motoh z raziskovalno nalogo Kosmati prijatelj, ki pomaga pri težavah pod mentorstvom Bojane Cingerli.  

Za raziskovalno nalogo »Uči se angleščino, ker ti bo še prav prišlo« je Ana Antunović prav tako dosegla bronasto priznanje. Njena mentorica je Nina Zemljak.

Vsem našim mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem čestitamo in držimo pesti za čim boljšo uvrstitev na državnem tekmovanju. 

(Visited 139 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost