Aktivne zimske počitnice v šoli

V času zimskih počitnic, tj. od 28. 2. do 4. 3. 2022, smo na naši šoli organizirali aktivne zimske počitnice. Ker je čas počitnic sovpadal s praznovanjem pusta, smo del aktivnosti namenili tudi temu običaju. 

Učenci 1. in 2. triade so se tako v ponedeljek udeležili pustnih delavnic, kjer so si izdelali obrazne maske in jih okrasili po svojih željah. Fantje so se večinoma prelevili v akcijske junake, deklice pa so si izbrale maske samorogov in živali. Starejša dekleta so se preizkusila v izdelovanju beneških mask. Učenci od 4. do 9. razreda so svoje možgančke razmigali z izdelavo miselne igre, pri čemer so urili svoje spretnosti izdelovanja iz lesa, se ob tem zabavali, hkrati pa jim je ostal izdelek, ki bo njim in njihovim družinskim članom krajšal čas. 

Torek je potekal v znamenju pusta. Učenci so v šolo prišli kot princeske, junaki, emotikoni in živali ter se najprej razgibali ob plesnih ritmih. Po sladkanju s pustnim krofom smo se odpravili v mesto na pustno rajanje, ki ga je organizirala Zveza prijateljev mladine Maribor. Učenci so ponosno korakali po mestu in z zanimanjem opazovali klovne na hoduljah, kurente, pokače in druge maske. 

V sredo so lahko učenci poleg bobnanja, kjer so se še v četrtek in petek zabavali ob novih ritmih, izbirali med dvema dejavnostma: športnimi igrami in robotiko. Na aktivnostih so se razmigali, nasmejali in se naučili veliko novega. Ker je dan žena pred vrati, so v četrtek izdelovali voščilnice za mame, babice, tete in druge pomembne ženske v njihovih življenjih. Ob zaključku tedna so učenci pokazali svoj talent in nas navdušili s svojimi točkami. 

Skupaj smo preživeli čudovit  teden, poln smeha, zabave in iskrenih otroških nasmehov. Čeprav so bile počitnice, so učenci vsak dan z veseljem prestopili šolski prag. Zaupali so nam, da komaj čakajo na naslednje aktivne počitnice. Zadovoljni smo, da nam je uspelo učencem ponuditi kakovostno preživljanje prostega časa, pri katerem so se ob zabavi naučili novih spretnosti. 

Koordinator dejavnosti: Kaja Hercog

(Visited 48 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost